söndag 23 oktober 2016

Rockyroadkladdkaka

200 g mörk blockchoklad
200 g smör
2dl socker
4 ägg
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Glasyr:
1 1/2 dl grädde
1/2 dl ljus sirap
200 g hackad mörk blockchoklad

Topping:
10 dumlekolor:
2 dl salta jordnötter
2 dl minimarshmallows

Kakan:
Smält smör och blockchoklad. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda. Tillsätt mjöl och bakpulver. Grädda i 175 grader i en smord och bröad springform ca 12-15 minuter i den nedre delen av ugnen.

Medan den svalnar så kokar du upp sirap och grädde. Tillsätt hackad blockchoklad. Låt den sedan kallna i kylen 30 minuter . Häll sedan över kakan. Dela dumlekolorna på mitten och strö på kakan tillsammans med jordnötterna och marshmallows.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar