
100 g rumsvarmt smör
2,5 dl farinsocker
2 ägg
1,5 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 msk malen kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat
Frosting:
1 dl lingon färska eller frysta
200 g philadelphiaost
1 dl florsocker
0,75 dl grädde
2 tsk vanillinsocker
Sätt ugnen på 225°. Rör ihop smör och farinsocker så att det blir luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner gräddfil och mjölet blandat med kryddor och bikarbonat. Fördela smeten i formarna och grädda ca 10 minuter.
Blanda philadelphiaosten och florsockret med elvisp. Tillsätt grädde lite i taget under vispning. Blanda sist i vanillinsocker och lingon. Tänk på att frostingen kan bli lös om du använder frysta lingon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar