1liten gul lök
3 salladslökar eller en purjolök
1/2 dl cashewnötter
1 röd chili
1/2 msk finhackad vitlök
2-3 msk fisksås
4 msk thailändsk sweetchilisås
2 tsk råsocker
2 msk limejuice
1 msk strimlade korianderblad
Brödtärningar
Tärna några skivor franska och rosta i en torr stekpanna. Ta upp och ställ åt sidan.Skär kycklingen i skivor. Klyv den gula löken i två halvor . Dela varje halva i fyra delar och bryt isär löklagren. Strimla salladslöken. Stek nötterna i olja. Ta upp. Fräs vitlök och lägg i kycklingbitarna och stek 3 min. Tillsätt resten av ingredienserna utom brödet. Stek ytterligare fyra minuter. Servera med strimlad koriander, nötterna och de rostade brödtärningarna tillsammans med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar