9 lasagneplattor
Bechamelsås:
50 g smör
3/4 dl mjöl
8 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 påse riven ost
1 bit fetaost
Fyllning:
250 g fryst spenat
1 gul lök
2 schalottenlökar
2 pressade vitlöksklyftor
6-8 hackade soltorkade tomater
4 kycklingfileér
Smält smöret till bechamelsåsen, och tillsätt mjöl . Späd med mjölk och krydda. Smula fetaosten och tillsätt tillsammans med den rivna osten.
Tina spenaten och krama ur den. Hacka löken och bryn tillsammans med spenaten. Skiva kycklingen och bryn.
Häll sås i botten på en 20#30 cm form. Lägg på plattor, kyckling, spenat, tomater. Sås igen osv.
Gratinera i 225° tills den får fin färg och plattorna känns mjuka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar