måndag 16 november 2015

Pepparbakad lax

800 g hel laxfilé
1 1/2 msk rapsolja
1 msk hummerfond
1 msk grönpeppar
1 msk rosépeppar
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 påse gult senapsfrö

Sås:
2 dl cremefraiche
4-5 msk majonäs
1 dl hackad dill
1 burk stenbitsrom

Sätt ugnen på 175°. Börja med att stöta svartpepparn i en mortel. När den är grovkrossad kan du tillsätta rosépeppar och grönpeppar och krossa den. Putsa laxfilén och lägg den på en plåt. Blanda oljan med hummerfonden och pensla laxen. Krydda med salt och den mortlade pepparen. Strö till sist över senapsfrön. Stick in en stek termometer i laxen och sätt in den i ugnen. Låt termometern gå upp till 55°, då är laxen perfekt. Det tar ca 20 min eller mindre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar