
1 1/2 romansalladhuvud
2 äggulor
1 msk dijonsenap
3 dl rapsolja
1+1 tsk salt
1+1 krm svartpeppar
1/2 klyfta vitlök
saften av 1 halv citron
3 skivor formfranska
1 dl riven västerbottenost
Lite olivolja
300 g kräftstjärtar
2 msk finhackad dill
Värm ugnen till 200°. Kantskär och tärna formfranskan. Lägg på en plåt och ringla olivolja över. Salta och peppra. Riv salladen i mindre bitar. Vispa ihop äggulor och senap. Tillsätt oljan i en fin stråle. Inte för mycket åt gången. Smaksätt med salt, peppar, vitlök, citronsaft och västerbottenost.
Sätt in brödtärningarna i ugnen tills de får fin färg.
Blanda salladsbladen med dressingen, fördela på ett stort fat. Toppa salladen med kräftstjärtar och brödkrutonger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar