tisdag 15 mars 2016

Kyckling och paprika i smakstark sås

2 personer:

3 kycklingfiléer
1 liten purjolök
1 grön paprika
1 röd paprika
100 g skivade champinjoner
2 vitlöksklyftor

Marinad:
1/2 tsk salt
1 äggvita
1 1/2 msk maizenamjöl

Sås:
1/2 dl sherry
1 1/2 msk soya
1 dl hönsbuljong
2-4 tsk sambal
1/2 dl soya

Tärna kycklingen och lägg i marinaden.  Skiva purjo, tärna paprika och finhacka vitlöken. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Hetta upp olja i en wokpanna och lägg i kycklingen. Efter någon minut tillsätts alla grönsaker och sedan såsen. Låt bubbla tills kycklingen är klar. Men låt grönsakerna ha kvar sin spänst. Servera med ris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar