tisdag 15 mars 2016

Laxpaj med romsås

Pajdeg:

3 dl mjöl
100 g smör
2 msk kallt vatten

Blanda och låt degen vila i 15 minuter. Tryck eller kavla ut degen i formen. Nagga med en gaffel.
Förgrädda i 10 minuter ca 200°.

Fyllning:

1 1/2 hackad gul lök
200 g tärnad gravad lax
1 dl hackad dill
3 dl riven ost
2 ägg
2 1/2 dl grädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Fräs den gula löken tills löken blir genomskinlig. Blanda ihop alla ingredienser och häll i det förgräddade pajskalet. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200° tills den har fått fin färg och fyllningen har stannat, ca 30 minuter.Servera den ljummen med romsåsen.

Romsås:

3/4 dl majonäs
3 dl gräddfil
1 knippe gräslök
100 g ishavsrom, löjrom och röd kaviar
1 krm salt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar