tisdag 15 mars 2016

Kyckling szechuan

4 portioner:

350 g kycklingfilé
1 burk vattenkastanjer
1 grön paprika
1 röd paprika
1 liten morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1-2 msk chilibeansås, finns på asiatiska butiker
1 dl cashewnötter

Marinad till kycklingen:

1/2 tsk salt
1/2 msk japansk soya
vitpeppar
2 tsk potatismjöl
1 tsk vatten
1 tsk matolja

Blanda marinaden. Tärna kycklingen i sockerbitsstora bitar och lägg den i marinaden.

Tärna paprikan. Skölj vattenkastanjerna och tärna dem. Hacka gul lök och vitlök. Skala och tärna moroten. Lägg den i en skål med  vatten och kör på full effekt i mikron i två minuter.

Hetta upp olja i en wok. Lägg i kycklingen och woka den hastigt. Ta upp och lägg den på sidan. Bryn lök och vitlök och resten av grönsakerna. Häll i kycklingen igen och tillsätt chilibeansåsen. Smaka av vilken styrka du vill ha och tillsätt sedan cashewnötter. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar