måndag 4 april 2016

Gratinerad hummer


2 kokta humrar
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl torrt vitt vin
2 dl grädde
1 tsk ljus, fransk senap
1/2 tärning fiskbuljong
5 msk riven ost
1 dl hollandaisesås
grovsalt
svartpeppar

Klyv humrarna på mitten och ta bort tarm och magsäck som sitter bakom ögonen. Plocka bort allt kött från klor och stjärt. Skär i bitar. Fräs samman smör och mjöl i en kastrull. Späd med vitt vin och grädde till en ganska tjock stuvning. Smaksätt med senap, fiskbuljong och riven ost. Lyft av kastrullen från spisen och tillsätt hollandaise när stuvningen svalnat något. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt hummerköttet.

Fyll ett ugnssäkert fat med grovsalt och lägg på de rengjorda hummerskalen. Fyll med stuvning. Gratinera i 225° ca 10 minuter. Servera med sallad och vitt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar