måndag 4 april 2016

Tobleronemousse

Mousse:
150 g toblerone
1 st ägg
2 dl grädde

Dela chokladen i mindre bitar och smält i mikron. Blanda ner ägget i chokladen och rör om.Vispa grädden hårt och vänd ner i chokladblandningen. Rör om och fördela i fyra glas. Kyl 2-3 timmar.

Tobleronesnittar: 18 st

100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
1 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
50 g hackad toblerone

Mixa smör, socker, vaniljsocker, bikarbonat och sirap. Mixa sist i mjölet. Hacka tobleronen och lägg upp degen på ett mjölat bakbord. Blanda i chokladen. Dela degen i två bitar som trycks ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, i 175°, ca 10 minuter. Svalna och skär sedan i sneda trekanter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar