torsdag 16 maj 2013

Kalla såser till t ex grillat

Basilikasås:(vänster i bild)


1 kruka basilika
1 krm sambal oelek
1 vitlöksklyfta
3 msk majonäs
2 dl cremefraiche
salt
svartpeppar

Mixa basilikan med en del av cremefraichen och blanda sedan ihop resten av såsen. Om du mixar hela såsen direkt blir cremefraichen väldigt rinnig.

Holy smoke barbequesås:(längst upp i bild)

En sås som du kan pensla det du grillar med eller servera kall bredvid. Prova att göra hemma gjorda hamburgare och pensla med den här såsen i slutet av grillningen. Gör garanterat succe´! Mina tonåringar blev helsålda....

3 dl ketchup
3 msk mörkt muscavadosocker
2 msk äppelcidervinäger
2 msk rökt paprikapulver
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk senapspulver
1 tsk chiliflagor
1-2 tsk rökessens

Blanda ihop i en kastrull. Koka ihop i fem minuter.

Ajvarrelischsås:

Blanda hälften ajvarrelisch och hälften cremefraiche. Klart! Passar perfekt till grillad kyckling och fläskkött.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar