1 kruka basilika
1 krm sambal oelek
1 vitlöksklyfta
3 msk majonäs
2 dl cremefraiche
salt
svartpeppar
Mixa basilikan med en del av cremefraichen och blanda sedan ihop resten av såsen. Om du mixar hela såsen direkt blir cremefraichen väldigt rinnig.
Holy smoke barbequesås:(längst upp i bild)
En sås som du kan pensla det du grillar med eller servera kall bredvid. Prova att göra hemma gjorda hamburgare och pensla med den här såsen i slutet av grillningen. Gör garanterat succe´! Mina tonåringar blev helsålda....
3 dl ketchup
3 msk mörkt muscavadosocker
2 msk äppelcidervinäger
2 msk rökt paprikapulver
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk senapspulver
1 tsk chiliflagor
1-2 tsk rökessens
Blanda ihop i en kastrull. Koka ihop i fem minuter.
Ajvarrelischsås:
Blanda hälften ajvarrelisch och hälften cremefraiche. Klart! Passar perfekt till grillad kyckling och fläskkött.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar