onsdag 2 februari 2011

Chili och lime räkor

En absolut favorit bland alla förrätter! Alla brukar be om receptet...

60 g smält smör
Rivet skal från 1 lime
2 pressade vitlöksklyftor
16 Tigerräkor
2 paket bacon

Dela varje baconskiva i två delar och linda varje skiva runt en räka. Fäst med en tandpetare. Lägg i en ugnsfast form. Blanda det smälta smöret med rivet limeskal och pressad vitlök. Pensla räkorna med smöret.

Sås:

1 1/2 dl gräddfil
2-3 vitlöksklyftor - hackade
1 liten röd pepparfrukt - finhackad
2 finhackade salladslökar
salt, peppar
1-2 tsk limejuice

Blanda såsen. Kyl

Ställ in räkorna under grillen i ugnen. Räkorna är färdiga efter några minuter när baconet har fått lite färg.
Ge varje gäst en liten skål med sås och doppa räkor i såsen och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar