måndag 21 februari 2011

Kall marinerad fläskfilé

Receptet är beräknat för 15 personer

2 kg fläskfilé
smör
salt,svartpeppar

Bryn köttet och lägg i långpanna. Stek i ugn 225°c till
 köttet visar en innertemperatur på 70°. Ta ut köttet och
 låt svalna. Skär i tunna skivor och lägg i dressingen.

Dressing:

1 dl balsamvinäger
2 dl olja
0,5 msk salt
0,5 msk svartpeppar
100 g soltorkade tomater-hackas
1-2 krukor basilika- hackas

Sås att servera till köttet:

4 äggulor
4 dl örter t.ex persilja, gräslök m m
2 vitlöksklyftor
0,5 dl fransk senap
0,5 msk salt
cayennepeppar

Mixa och tillsätt sedan 4 dl olja  droppvis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar