lördag 5 mars 2011

Flamberad pepparbiff

4 personer

4 bitar oxfile´a´170 g
3-4 msk hel svartpeppar
100 g färska champinjoner
1/2 gul lök
2 msk smör
1/2 dl konjak
4 dl grädde
1/2 dl konjak
1/2 dl konc kalvfond på flaska
1/2-1 tsk krossad rose´peppar

Lägg pepparkornen i några deciliter vatten. Koka upp. Häll av vattnet. Upprepa 3 ggr.

Torka kornen och grovkrossa dem i en mortel. Ta undan 1-2 matskedar till såsen.

Rulla köttskivornas kanter i pepparn.

Skiva champinjonerna och finhacka löken.

Bryn köttbitarna ca 2 min på varje sida. Ta upp köttbitarna och varmhåll.

Fräs champinjoner, lök och 1 msk svartpeppar tills löken blir glansig. Lägg på köttbitarna. Häll över konjak och tänd på. Obs! inte under köksfläkten då lågorna kan bli höga. Låt brinna ut.

Tillsätt grädde och kalvfond. Koka ihop till en simmig sås. Lägg upp köttbitarna på varma tallrikar och häll över sås. den som vill kan toppa med rosépeppar. Servera med valfri potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar