söndag 9 september 2012

Kladdkaka

Världens bästa kladdkaka! Byt gärna
 ut blockchokladen mot smaksatt blockchoklad
 t ex apelsinsmak. Mums!

200 g blockchoklad
200 g smör eller margarin
2 dl socker
4 ägg
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175°.Smörj en form med löstagbar botten med smör och bröa den med ströbröd. Bryt blockchokladen i bitar och lägg i en skål tillsammans med smöret och smält i micron eller vattenbad.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i äggblandningen. Tillsätt smält smör och blockchokladblandningen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen/mitten av ugnen ca 12-15 minuter. Kakan är dallrig när du tar ut den och blir allra bäst efter ett dygn i kylen.

Servera gärna med en klick grädde. (På bilden har jag strött lite hackad dajm över innan den åkte in i ugnen.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar