måndag 3 december 2012

Saffransbullar

50 g jäst
75 g smör
5 dl mjölk
2 pkt saffran
3/4 dl kesella
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
1 1/2 l mjöl

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37°. Lös upp jästen med den varma degvätskan. Tillsätt saffran, kesella, salt och socker. Tillsätt mjöl. Arbeta degen väl. Jäs 30 min under duk.
Dela degen i två delar. Kavla ut degen på mjölat bakbord och bred en blandning av riven mandelmassa och smör på degen. Jag brukar färga fyllningen med ett par droppar grön karamellfärg. Rulla ihop degen och skär skivor och lägg i bakformar eller vik degen och skär remsor som du sedan tvinnar och gör knutar av. Jäs 30 minuter och pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 250° ca 5-10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar