onsdag 17 december 2014

Fish n' chips

Mina grabbar äter egentligen inte fisk. Men just den här rätten äter de med glädje! Fisken blir fantastiskt spröd!

800 g torsk eller sej
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl fiskbuljong
1/2 dl vispgrädde
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
2 tsk senapspulver
1 msk paprikapulver
ev örter
4 dl Pankoströbröd - finns bland asiastiska tillbehör

Dela fisken i mindre bitar och salta och peppra runtom. Doppa fisken i frityrsmeten och rulla sedan i pankoströbrödet. Fritera i 180° varm olja tills fisken är gyllenbrun.

Servera med pommes frites och en god sås t ex

Pepparrotssås:
1/2 dl riven pepparrot
3 dl majonäs
1 dl cremefraiche
skal av i citron
1 msk herbes de provence

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar