onsdag 17 december 2014

Smörkokt torsk

700 g torskfilé utan skinn
200 g smör
1 dl torrt vitt vin
salt och svartpeppar

Sås:
3 dl grädde
2 dl vätska från fisken
1 msk maizenamjöl + 2 msk vatten
1 tsk mild vitvinsvinäger
1 äggula

Dela fisken i portionsbitar. Salta och peppra. Sätt en låg vid kastrull på spisen och lägg i smöret. När det smält tillsätts vin. Lägg i fiskbitarna och sänk värmen så att smöret inte bränns. Sjud under lock i 4-5 minuter. Ös.

Koka upp grädden och ett par deciliter av vätskan från fiskpannan. Red av med maizena och vatten. Sjud sedan såsen i 5 minuter. Ta såsen från värmen.Tillsätt vinäger och en äggula.

Fördela såsen på varma tallrikar och lägg fisken på. Servera med pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar