200 g smör
250 g mörk blockchoklad
4 dl socker
2 1/2 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 msk kakao
4 ägg
Cream cheese:
200 g philadelphiaost
1/2 dl florsocker
1 äggvita
Smält smöret i en kastrull och bryt ner blockchokladen i den. Rör om, ta kastrullen från plattan, rör ner sockret och låt svalna lite.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljpulver och ägg i en bunke. Rör ned chokladblandningen i bunken till en jämn smet. Häll smeten i en fyrkantig bakform som är 30 cm. Blanda ihop creamcheeseröran och klicka ut blandningen över chokladsmeten.Dra runt med en gaffel så att smeten blir lite marmorerad.
Grädda i 175° mitt i ugnen ca 40 minuter. Ställ i frys minst en timme innan du skär i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar